
ما نیاز به افرادی داریم که کارها را برای ما انجام دهند و گاهی اوقات امکان استخدام یک کارمند تمام وقت منطقی نیست. در این زمان استخدام یک کارمند به صورت فریلنسری برای ما کارآمد میشود. اگر یک پروژه دارید که نهایتا به پایان میرسد و یا فعلا امکان استخدام کارمند پاره وقت را ندارید، بهترین راه حل: سپردن کارها به یک فریلنسر.
قطعا در اینترنت به منابع مختلفی برخورد میکنید با عنوان چگونه فریلنسر شویم، اما اینکه چگونه میتوانیم مناسبترین فریلنسر را برای خود انتخاب و استخدام کنیم، راهنمایی وجود نداشته باشد.
در این مقاله به برخی نکات پرداختیم که فرایند استخدام فریلنسر را برای شما راحت تر میکند.
1- محدوده کار را تعیین کنید
قبل از هرکاری، مشخص کنید که چه کاری باید انجام شود. اگر بهترین فرد را می خواهید، در مورد خدماتی که باید انجام شود، شفاف باشید.
مثال از تعیین درست درخواست:
یک مقاله 2000 کلمه ای درباره تاثیر هوش مصنوعی بر صنعت مخابرات، از زاویه یک CEO بنویسید. مخاطبین هدف CTO در حوزه B2B SaaS می باشد.
مثال از تعیین ضعیف درخواست:
یک مقاله راجع به referral marketing بنویسید. میخواهم برای شرکای کاری ارسال کنم، بعدا منابعی را برای شما ارسال خواهم کرد.
زمانی که درخواست و شرح وظایف کاری را به درستی و کامل بنویسید، قطعا فریلنسر های بهتری را جذب خواهید کرد. شما فرد مناسب این شغل را خواهید یافت و فریلنسرها نیز تخمین زمان و قیمت درستی به شما خواهند داد. در نهایت آنها محصول بهتری را به شما خواهند داد و شما نیز بسیار در هزینه ها صرفه جویی کرده اید.
2- تصمیم بگرید چقدر میخواهید بپردازید.
یه پروژه یا فعالیت چقدر هزینه دربر خواهد داشت؟ سوالیست که هیچ وقت نمی توان پاسخ دقیق برای آن مشخص کرد. به عنوان مثال شما میخواهید سایت خود را در رتبه اول گوگل قرار دهید، ممکن است فردی با در نظر گرفتن یک میلیون تومان این کار را انجام دهد و یا ممکن است فردی با دریافت 50 میلیون تومان این کار را به اتمام برساند.
در بعضی از کشورها فریلنسرها، مالیات فعالیت های خود را پرداخت میکنند، این موضوع می تواند بر روی نرخ تاثیر گذار باشد. همینطور موقعیت زندگی فریلنسر. احتمالا هزینه یک فریلنسر از کشور های ایران و هند، متفاوت باشد با یک کشور اروپایی.
اما از نظر من، مهمترین عامل تجربه است. قطعا فریلنسرهای باتجربه تر، مبلغ بیشتری دریافت میکنند.
پیشنهاد ما این است که سعی کنید پروژه های مشابه را به خوبی بررسی کنید تا پروژه خود را به بهترین شکل قیمت گذاری کنید.
شما میتوانید تا حدودی یک نوشته را ارزیابی کنید که ببینید چقدر خوب است یا بد. یا حتا طرح های گرافیکی مورد نظر خود را میتوانید به راحتی بررسی کنید. اما اگر به عنوان مثال نیازمند یک توسعه دهنده برای پروژه خود باشید، ارزیابی کمی سخت تر میشود و احتمالا نیازمند تخصصی های خاصی از جانب شما میباشد.
3- بهترین فریلنسر را پیدا کنید.
حال ما باید با فضاهایی آشنا شویم که فریلنسر ها در آنجا فعالیت دارند. پیدا کردن فریلنسر کار راحتی است، اما پیدا کردن فریلنسر عالی کمی سخت است.
شما میتوانید از روابط و آشنایانتان سوال بپرسید تا شاید فرد مناسبی را انتخاب کنید. اما امروزه بهترین راه، سر زدن به پلتفرم های فریلنسری مانند پونیشا و یا کارلنسر می باشد. در این سایت ها شما میتوانید از بین هزاران فریلنسر، فرد مناسب خود را انتخاب کنید. همچنین می توانید رتبه آنها و پروژه های قبلی را مشاهده کنید. در نظر داشته باشید که اینگونه وبسایت ها در صدی از مبلغ را برای خود نگه خواهند داشت.
از لینکدین نیز غافل نشوید. سعی کنید شبکه روابط خود را گسترده تر کنید، در آن زمان به راحتی و به سرعت فرد مورد نظر را خواهید یافت.
4- ارزیابی فریلنسر
چگونه میتوان مطمئن شوید که فریلنسر، واقعا کاری که شما نیاز دارید را میتواند به خوبی انجام دهد؟ میتوان به کارهای قبلی او نگاهی انداخت تا ببینید که آیا با خواسته شما مطابقت دارد یا خیر.
از طرفی دیگر، شما میتوانید تا حدودی یک نوشته را ارزیابی کنید که ببینید چقدر خوب است یا بد. یا حتا طرح های گرافیکی مورد نظر خود را میتوانید به راحتی بررسی کنید. اما اگر به عنوان مثال نیازمند یک توسعه دهنده برای پروژه خود باشید، ارزیابی کمی سخت تر میشود و احتمالا نیازمند تخصصی های خاصی از جانب شما میباشد. اگر تخصص لازم را در این زمینه ندارید، از یک دوست متخصص بخواهید که فریلنسر شما را بررسی کند. هوشمندانه ترین کار، مشاوره از یک متخصص در همان زمینه شغلی میباشد.
5- استخدام فریلنسر
تا اینجای کار شما فرد مناسب را پیدا کردید. اما هنوز تمام نشده است! قبل از اینکه با فریلنسر کار را آغاز کنید، باید تعیین کنید که چقدر به منابع و اسناد و اطلاعات میتواند دسترسی داشته باشد.
همچنین شما به یک توافقنامه عدم افشا اطلاعات نیاز دارید. با یک جستجو میتوانید نمونه هایی از این را پیدا کنید.
همچنین به قرارداد دیگری نیز نیاز دارید که در صورت انجام کار توسط فریلنسر، هزینه آن توسط شما پرداخت میشود. البته اگر از سایت هایی نظیر پونیشا یا کارلنسر، فریلنسر خود را انتخاب کرده اید، همانجا بستر امن و مطمئنی ساخته شده است تا با خیال راحت پروژه خود را برون سپاری کنید.
6- ایجاد یک دیتابیس از فریلنسر ها
بعد از مدتی که با فریلنسر های مختلف کار کردید، متوجه میشوید که با چه کسانی راحت تر هستید. سعی کنید ارتباط خود را با آنها حفظ کرده. مزیت این کار این است که دیگر نیازی به مراحل قبل ندارید و قطعا در زمان و هزینه خود صرفه جویی کرده اید.